Doprava do výdejních míst a boxů zdarma od hodnoty objednávky 500Kč. Doručení na adresu od 85Kč.

Doprava zdarma pro objednávky nad 500Kč přepravní službou Balíkovna, Zásilkovna Pobočky/boxy, DPD doručení do výdejních míst a WEIDO Box/Point. Doručení na adresu službou PPL za cenu 85 Kč (od 1000Kč zdarma). Každý registrovaný a přihlášený zákazník má slevu 10% na všechny produkty!

Stavební kostky s duší: Odkaz Hilaryho Pagea a kouzlo Slubanu

Stavební kostky s duší: Odkaz Hilaryho Pagea a kouzlo Slubanu

Fascinující příběh Hilaryho Pagea, průkopníka samojisticích kostek – předchůdců legendárních hraček, se skrývá v labyrintu historie zábavy a vzdělávání. Page se narodil v roce 1904 v Anglii a hračky ho fascinovaly už od útlého věku, později se zabýval jejich vlivem na vývoj dětí. Tato vášeň ho přivedla k tvorbě dřevěných hraček a k experimentování s novými materiály. V roce 1932 založil společnost Kiddicraft, která se stala platformou pro jeho revoluční nápady. Pageův vynález samojisticích kostek, oceňovaný za přínos vzdělávání dětí a designu hraček, podněcuje fantazii a rozvíjí tvůrčí potenciál dětí po celém světě.

 

Hilary Page: Průkopník samojistících kostek

Pageův zájem o plast jako materiál pro hračky ho v roce 1936 dovedl k inovativnímu konceptu Sensible Toys (rozumné hračky). Tyto hračky, vyrobené z injekčního lisovaného plastu, představovaly průlom v designu a bezpečnosti hraček. V roce 1939 si dal Page patentovat stavební kostku 2×2 s výstupky na vrchní straně (patent udělen 1940). Později následovaly patenty na kostku 2×4 (1947, udělen 1949), boční drážku (1945, udělen 1949) a základní desku (1949, udělen 1950). Tento vynález, známý jako „samojisticí kostky”, se stal základem pro stavebnice, které uchvacují dětskou fantazii dodnes. Společnost Kiddicraft uvedla na trh stavebnice s kostkami self-locking poprvé v roce 1947 na veletrhu hraček Earl's Court Toy Fair. Tyto stavebnice patří mezi poklady v Brighton Toy and Model Museum a figurují i na seznamu tzv. nepostradatelných hraček ze 40. let v londýnském V&A Museum of Childhood.
V roce 2007 byl Hilary "Harry" Fisher Page posmrtně oceněn prestižní cenou "Lifetime Achievement Award" udělovanou British Toy & Hobby Association za jeho významný a trvalý přínos v oblasti vzdělávání dětí a designu hraček.

 

Sluban: Následovníci Pageova snu – stavebnice s duší a figurkami, které ožívají

Značka Sluban, založená v roce 2004, se řadí mezi přední výrobce stavebnic a s hrdostí nese odkaz Hilaryho Pagea. Sluban usiluje o to, aby jeho stavebnice s figurkami podpořily rozvoj dětské fantazie a tvořivosti. Originální figurky Sluban, inovativní a pyšnící se realistickým tvarem, pohyblivými klouby a kostkami inspirovanými Pageovým průkopnickým duchem, dávají dětem do rukou nástroje pro nekonečnou tvořivost a učení.
Sluban nabízí kolekcí stavebnic s širokou škálou témat a detailů, které umožňují dětem prozkoumávat světy plné fantazie a zažívat nejrůznější dobrodružství. Malí stavitelé se mohou pustit do stavby farmy, zkrotit divokou džungli s lesnickou technikou, prozkoumat rušná zákoutí města s jeho stavebními a komunálními stroji, nebo se vydat na záchrannou akci s hasiči a policisty.

Pro milovníky rychlosti tu čekají sportovní vozy, motorky a offroady, zatímco vesmírní nadšenci se vydají na dobrodružství s raketoplány a vesmírnými stanicemi. Sluban nezapomíná ani na holčičky a nabízí jim kolekce, které rozproudí jejich fantazii a splní jim všechna přání. Kolekce s jachtami, vilkami, domky, autíčky, letadly a cvičišti pro pejsky a kočičky zaručeně vykouzlí úsměvy na tvářích malých princezen.

 

Sluban není jen další stavebnice mezi mnoha jinými

Je to světově uznávaná značka, která si získala oblibu díky důrazu na kvalitu a užitnou hodnotu pro děti. Při vývoji svých stavebnic klade Sluban velký důraz na rozvoj dovedností, jako je jemná motorika, logické myšlení a kreativita. Sluban věří v koncept „Postav si svůj vlastní příběh“ – každá stavebnice je navržena s detailními prvky, které podněcují dětskou fantazii a umožňují vytvářet nekonečné příběhy. Unikátní a realisticky tvarované figurky jsou dalším znakem originality značky, která přináší mnohem víc než jen obyčejnou hru. Sluban je synonymem pro kvalitní stavebnice, které děti baví a zároveň rozvíjejí jejich schopnosti a tvořivost. 

Stavění stavebnic Sluban u dětí rozvíjí celou řadu dovedností. Zde jsou některé z nich:

  1. Jemná motorika: Manipulace s malými dílky a jejich skládání dohromady vyžaduje precizní pohyby prstů, což pomáhá dětem rozvíjet jemnou motoriku.

  2. Prostorová představivost: Skládání stavebnic vyžaduje chápání a představivost ve třech rozměrech, což podporuje rozvoj prostorového myšlení.

  3. Kreativita: Stavebnice poskytují dětem možnost vytvářet vlastní návrhy a stavby, což podporuje jejich kreativní myšlení a fantazii.

  4. Problémové řešení: Děti se při stavění setkávají s různými výzvami a překážkami, které musí překonat, což rozvíjí jejich schopnost řešit problémy a nalézat řešení.

  5. Logické myšlení: Stavění podle návodu vyžaduje sledování instrukcí krok za krokem, což podporuje logické myšlení a schopnost následovat sekvenci kroků.

  6. Koncentrace a trpělivost: Dokončení složitějších staveb vyžaduje soustředění a trpělivost, což pomáhá dětem rozvíjet tyto dovednosti.

  7. Komunikační a sociální dovednosti: Pokud děti staví stavebnice ve skupině, učí se spolupracovat, komunikovat a rozdělovat si úkoly, což zlepšuje jejich sociální interakce a týmovou práci.

  8. Matematické dovednosti: Stavění stavebnic podporuje pochopení základních matematických konceptů, jako jsou počítání, geometrie, symetrie a proporce.

  9. Samostatnost a sebedůvěra: Úspěšné dokončení projektu stavebnice posiluje sebedůvěru a pocit úspěchu, což podporuje rozvoj samostatnosti.

Stavebnice Sluban tak nabízejí dětem nejen zábavu, ale i širokou škálu příležitostí k rozvoji různých dovedností, které jsou důležité pro jejich celkový rozvoj a budoucí úspěch.

 

mceclip0

 

Postav si svůj vlastní příběh

Sluban to nejsou jen kostky, je to svět plný fantazie, her a nekonečných možností. Nechte se inspirovat odkazem Hilaryho Pagea a ponořte se do světa Sluban, kde si každý může postavit svůj vlastní příběh!

 

Doprava zdarma pro objednávky nad 500Kč přepravní službou Balíkovna, Zásilkovna Pobočky/boxy, DPD doručení do výdejních míst a WEIDO Box/Point. Doručení na adresu službou PPL za cenu 85 Kč (od 1000Kč zdarma).